Business Internaţional

După două accidente aviatice gigantul se ridică: Boeing 737 Max ar putea zbura din nou înainte de finalul anului

După două accidente aviatice gigantul se ridică:...

Autor: Iulian Tenchiu

27.10.2019, 09:36 398

În ciuda celor doua accidente în care cunoscutul model Boeing 737 MAX 8 a fost implicat în 2018 şi în acest an, reprezentanţii companiei americane se aşteaptă ca până la finalul acestui an, aeronava să se întoarcă în aer. Cele două accidente au fost cauzate de o problemă de software a aeronavei, dar oficialii susţin că problema a fost rezolvată, iar acum mai rămân de finalizat doar negocierile cu regulatorii de zbor, scrie BBC.

„Prioritatea noastră principală este să ne asigurăm că 737 Max se va întoarce în aer şi va putea realiza curse în condiţii de siguranţă, direcţie în care facem progrese semnificative” a declarat CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg.

De asemenea, reprezentanţii companiei mai susţin că au creat un nou program de instructaj pentru piloţi şi se aşteaptă ca regulatorii să dea liber la zbor aeronavei înainte de începutul anului 2020.

Boeing 737 Max a fost reţinut la sol după accidentul de martie, iar în acel context din motive de siguranţă linii aeriene aeriene importante precum Ethiopian Airlines, Cayman Airlines, Brazil Gol Airlines şi Aeromexico au decis să anuleze toate zborurile în care era implicată aeronava Boeing.

„Am luat măsuri pentru a accentua şi mai mult focusul companiei noastre pe produse şi siguranţa serviciilor. Vom continua să livrăm conform cerinţelor clienţilor noştrii şi să capturăm orice oportunitate cu ajutorul valorilor noastre privind siguranţa, calitatea şi integritatea, care se vor afla întotdeauna în prim plan” a mai declarat CEO-ul companiei americane Boeing.

Faptul că 737 MAX nu a mai zburat încă din martie a lovit foarte puternic în rezultatele financiare al companiei în cel de al treilea trimestru. Profitul celor de la Boeing s-au redus la mai mult de jumătate, până la 895 de milioane de dolari, iar în acest context, compania a anunţat că va reduce producţia unui alt model cunoscut, Boeing 787 Dreamliner. Pentru decizia care priveşte modelul 787, compania a dat vina pe incertitudinile comerciale generate de războiul comercial.

În această săptămână, Kevin McAllister, directorul executiv al Liniilor Comerciale Boeing a părăsit această funcţie, fiind unul dintre cei mai înalţi oficiali ai companiei care pleacă după cele două accidente. În urma celor două tragedii aviatice, au murit în total 346 de oameni.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO