Business Internaţional

După ce şi-au făcut tancuri pentru transportul drogurilor, cartelurile drogurilor din Mexic au acum şi o reţea radio

După ce şi-au făcut tancuri pentru transportul drogurilor, cartelurile drogurilor din Mexic au acum şi o reţea radio

Autor: Adrian Voicu

28.12.2011, 11:51 1684

"Vine poliţia! Îmi ia toată marfaaa!". De obicei, pe străzile din Bucureşti când se apropie poliţia de primul vânzător ambulant care nu este tocmai la punct cu legalitatea acţiunilor sale, imediat se transmite din gură în gură că vine controlul.

În Mexic însă, totul se face la un alt nivel. Şi pentru un alt nivel este nevoie şi de tehnologie mai modernă. Iar când vorbim de tehnologie modernă nu ne referim la telefoane mobile, ci la o întreagă reţea radio prin care şefii cartelurilor îşi transmit informaţii cu privire la vânzările de droguri.

Un astfel de exemplu este cartelul Zeta, care a instalat în tot Mexicul sute de antene, scrie Business Insider.

Reţeaua de radio include tot ce este necesar, de la turnuri radio la posturi de emisie-recepţie care transmit prin intermediul acestor turnuri.

În acest fel , cartelurile vorbesc între ele prin linii criptate, ce nu pot fi interceptate de guvernul mexican.

În eforturile de a opri aceste comunicaţii, guvernul mexican a confiscat cel puţin 167 de antene, 155 de amplificatoare radio, 166 de surse de energie, 71 de piese de echipament şi 1.446 staţii de emisie recepţie.

Conform autorităţilor reţeaua de radiofonie a fost pusă la punct de soldaţii din forţele speciale americane care s-au alăturat cartelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO