Business Internaţional

După ce averea lui Jeff Bezos a crescut cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi, cel mai bogat om al planetei valorează mai mult decât Nike, McDonald’s, Starbucks şi IBM

După ce averea lui Jeff Bezos a crescut cu 13 miliarde...

Autor: Eduard Ivanovici

26.07.2020, 16:00 3757

Jeff Bezos, fondatorul şi CEO-ul Amazon, valorează mai mult decât unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, incluzând aici giganţi precum Nike, McDonald’s şi Costco, potrivit Business Insider.

Valoarea acţiunilor Amazon a crescut cu 65% anul acesta, ducând averea fondatorului la 186 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

Prin comparaţie, capitalizarea companiei Nike este de 122 de miliarde de dolari. Anul trecut, gigantul american a vândut de 39 mld. dolari şi are aproape 77.000 de angajaţi şi peste 1.100 de locaţii la nivel global.

De asemenea, averea lui Bezos întrece capitalizarea companiei McDonald’s. Anul trecut, compania a înregistrat venituri de 153 de miliarde de dolari şi angaja aproximativ 254.000 de oameni.

În primele trei luni ale anului, vânzările din cadrul Amazon au ajuns la 75 de miliarde de dolari, cererea crescând masiv datorită numărului tot mai mare de oameni care s-au autoizolat din cauza pandemiei.

Potrivit unui studiu realizat luna trecută de Comparisun, o platformă de conţinut pentru business-urile mici şi medii, Bezos ar putea deveni primul trilionar al planetei până în 2026.

Comparisun a analizat capitalizarea celor mai mari 25 de companii de pe Bursa din New York şi a calculat creşterile din ultimii cinci ani. În plus, platforma a estimat ritmul de creştere pentru următorii ani, Bezos putând astfel să deţină o avere de un trilion de dolari până la vârsta de 62 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO