Business Internaţional

După ce administraţia Trump a declarat că ia în considerarea interzicerea platformei TikTok pe teritoriul ţării, aplicaţia anunţă că va crea 10.000 de locuri de muncă în Statele Unite

După ce administraţia Trump a declarat că ia în...

Autor: Eduard Ivanovici

22.07.2020, 14:34 152

TikTok a declarat că plănuieşte să creeze 10.000 de locuri de muncă în Statele Unite în următorii trei ani, o creştere masivă faţă de cei 1.400 de angajaţi pe care îi are în prezent pe teritoriul ţării, potrivit CNN.

Anunţul vine după ce compania a devenit ţinta a numeroase critici în ceea ce priveşte gestionarea datelor utilizatorilor şi legăturile dintre statul chinez şi compania-mamă, ByteDance.

Anul acesta, TikTok şi-a triplat forţa de muncă în Statele Unite, urmând să creeze joburi noi în California, Texas, Florida şi New York. Compania a declarat că plănuieşte să îşi centreze atenţia asupra vânzărilor, moderării conţinutului, sectorului tehnic şi suportului pentru clienţi.

TikTok a încercat să se distanţeze de China, numind la mijlocul lunii mai un american în funcţia de director executiv. Compania a declarat ulterior că plănuieşte să îşi mute sediul în afara Chinei.

Săptămâna trecută, Peter Navarro, consilierul pe probleme de comerţ al Casei Albe, l-a numit pe Kevin Mayer, noul CEO din cadrul TikTok o „marionetă americană”, adăugând că aplicaţiile chineze adună datele cetăţenilor americani pentru a le oferi autorităţilor de la Beijing. În plus, Navarro se aşteaptă ca preşedintele Donald Trump să ia „măsuri ferme” împotriva reţelei de socializare şi altor aplicaţii dezvoltate în China.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO