Business Internaţional

Duelul serviciilor bancare: Franţa vrea să depăşească Germania în cursa pentru joburile din domeniul bancar. Ministrul Finanţelor francez: „Parisul va învinge Frankfurt”

Duelul serviciilor bancare: Franţa vrea să...

Autor: Dragoş Dinu

13.08.2017, 13:06 138

Ministrul Finanţelor francez, Bruno Le Maire, vrea ca Parisul să devină principalul centru financiar al Uniunii Europene, asta după ce Maria Britanie va părăsi blocul comunitar. Le Maire a declarat că Parisul o să întreacă Frankfurt pe acest plan, potrivit Reuters.

„Vom lua deciziile dificile, vom scădea taxele franceze, vom face ţara mai atractivă. Vom câştiga cursa”, a declarat Le Maire într-un interviu.

De când Marea Britanie a votat, anul trecut, să iasă din Uniunea Europeană, Franţa a luptat cu Germania şi Irlanda pentru a atrage unităţile financiare care vor să îşi mute sediile din Londra. Taxele ridicate şi volatile din Franţa au împiedicat ţara să atragă mai multe companii. Astfel, Frankfurt a obţinut deja de două ori mai multe anunţuri de relocare din partea pricipalelor bănci, spre deosebire de Paris.

Cu toate acestea, veştile nu sunt tocmai bune pentru Paris. Frankfurt a câştigat deja de aproape două ori mai multe angajamente de relocare ale băncilor importante.

Le Maire a anunţat, luna trecută, că va reduce taxele impuse tranzacţiilor financiare, de anul viitor, argumentând că acestea împiedică băncile să se mute în Paris.

Preşedintele Emmanuel Macron s-a angajat, de asemenea, să reducă treptat rata impozitului pe profit la 25% până în 2022, faţă de nivelul actual de 33%. Guvernul ajută la finanţarea mai multor şcoli bilingve pentru a facilita adaptarea celor expatriaţi la viaţa celor din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO