Business Internaţional

Dubai Financial Group isi va majora participatia la Marfin Popular Bank la 30%

01.11.2007, 21:35 18

Dubai Financial Group (DFG), divizia de investitii financiare a Dubai Group, vrea sa-si majoreze participatia la Marfin Popular Bank (MPB), banca cipriota cu operatiuni inclusiv in Romania, la 30%, si la compania de investitii Marfin Investment Group (MIG), la 20%.
Compania din Dubai si-a marit miercuri participatia la MPB de la 17,4% la 19,9%, prin achizitia de actiuni de la fondatorul grupului bancar cipriot, Andreas Vgenopoulos. DFG a solicitat acordul bancii centrale din Cipru pentru a-si mari, in timp, participatia la MPB pana la 30%.
Totodata, DFG va prelua de la MPB o participatie de 6,45% la MIG. Astfel, cota detinuta de DFG la MIG va creste de la 9,6% la 16%. Aceasta tranzactie necesita acordul actionarilor MPB si va intra in vigoare la 31 ianuarie 2008.
Dubai Financial Group intentioneaza ca participatia sa la MIG sa ajunga la 20%.
Andreas Vgenopoulos va deveni presedinte al diviziei DFG pentru Europa de Sud-Est, pentru un mandat de cinci ani, si va fi nominalizat pentru functii de conducere la MPB si MIG, pentru a promova o politica agresiva de extindere a operatiunilor acestora. Strategia Dubai Group este identificarea si achizitia de companii de servicii financiare si detine participatii semnificative la institutii precum Bank Islam, Bank Muscat, Taib Bank si Dubai Bank.
Marfin Popular Bank este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Cipru, printre cele mai mari din Grecia si cu o prezenta internationala puternica.
In Romania, Grupul Marfin controleaza o participatie la Egnatia Bank, prezenta pe piata romaneasca din anul 2000, cand a achizitionat filiala comuna din Romania a bancilor BNP Paribas si Dresdner Bank.
MPB are active totale de 29,1 mld. euro si este listata la bursele din Cipru si Atena, cu o capitalizare de piata de circa 8,5 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO