Business Internaţional

Drepturile TV din Liga a 2-a de fotbal, vândute de FRF cu aceeaşi sumă ca şi în sezonul trecut

Drepturile TV din Liga a 2-a de fotbal, vândute de FRF...

Autor: Andrei Ionascu

13.08.2016, 22:15 246

Licitaţia pentru vânzarea drepturilor TV s-a încheiat, iar singura societate care a depus ofertă a şi obţinut ceea ce şi-a propus. RCS & RDS a cumpărat Pachetul A1 (dreptul de a transmite prin intermediul televiziunii primele trei opţiuni din fiecare etapă), Pachetul B (dreptul de a transmite partidele pe Internet), Pachetul C (dreptul de a transmite meciurile pe platforme mobile) şi Pachetul E (drepturi media externe).

Pentru celelalte pachete de drepturi TV nevândute, FRF a anunţat reluarea licitaţiei. Societatea care deţine canalele de sport DigiSport are dreptul de a televiza primele trei opţiuni din fiecare etapă.

Federaţia Română de Fotbal a obţinut 350 de mii de euro, cu care va trebui să mulţumească toate cele 20 de cluburi din Liga a 2-a, în condiţiile în care cheltuielile din acest sezon vor creşte cu mult după ce s-a decis trecerea la un sistem format dintr-o singură serie.

La începutul sezonului 2015-2016, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că banii din vânzarea drepturilor TV pentru Liga a 2-a se vor dubla (cel puţin 700.000 de euro). Prin comparaţie, drepturile TV din Liga 1 pentru un singur sezon s-au vândut aceleiaşi societăţi cu circa 30 de milioane de euro.

În perioada următoare, conducătorii cluburilor din Liga a 2-a se vor întâlni pentru a discuta modul în care vor fi împărţiţi aceşti bani, modelul dorit fiind cel adoptat în prima ligă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO