Business Internaţional

Dr. Doom Nouriel Roubini: "Datoria Italiei este nesustenabilă"

Dr. Doom Nouriel Roubini: "Datoria Italiei este nesustenabilă". Pregătiţi-vă pentru restructurare

Autor: Adrian Voicu

29.11.2011, 13:47 2852

Economistul american Nouriel Roubini, supra-numit Doctor Doom pentru predicţiile sale de cele mai multe ori negative la adresa economiei mondiale, este de părere că datoria publică a Italiei este nesustenabilă fiind nevoie de restructurarea ordonată a acesteia pentru a evita o intrare dezordonată în default.

Într-o opinie publicată în Financial Times, economistul reaminteşte că este nevoie de un creditor de ultimă instanţă pentru a putea pune capăt crizei datoriilor din Europa.

"Chiar dacă austeritatea şi reformele vor aduce într-un final sustenabilitatea datoriei, Italia şi alte ţări aflate în situaţii similare vor avea nevoie de un creditor de ultimă instanţă care să le susţină şi să prevină explodarea spreadurilor obligaţiunilor suverane în timp ce ele recâştigă credibilitatea pieţelor".

Roubini a descris preferinţa zonei euro de a exclude implicarea sectorului privat în noul meganism de stabilitate financiară drept una prost gândită, lipsidu-i credibilitatea.

Cu unLIKEla pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO