Business Internaţional

Doug Kass: Vindeţi totul! Până şi dezastruosul Roubini a intrat pe cumpărare!

Doug Kass: Vindeţi totul! Până şi Roubini a intrat pe cumpărare!

Autor: Andreea Mindrila

08.02.2012, 15:50 3935

Managerul unui fond de hedging şi scriitorul Doug Kass a transmis: "Vindeţi totul". Motivul este că Nouriel Roubini are un comportament bullish (agresiv pe cumpărare).

Pe Wall Street, discuţiile din spatele scenei au un rol important în câştigurile obţinute de indicele S&P. Bursele au început cu siguranţă anul cu dreptul, indicele S&P câştigând aproape 7 procente în şase săptămâni.

Forţa revenirii economice şi incapacitatea vânzărilor de a căştiga avânt i-a determinat pe scepticii precum traderul Steve Grasso să-şi regândească complet poziţia, scrie cnbc.com.

Piaţa celor sceptici îşi schimbă comportamentul.

Veşnicul pesimist Nouriel Roubini, supranumit şi Dr. Doom, pariază pe câştiguri suplimentare obţinute de pe bursă.

"Suntem încrezători şi ne bucurăm. Credem că economia începe să se relanseze", spune Gina Sanchez, directoul stategiei de capitaluri proprii a lui Roubini.

Ea spune că investitorii au la dispoziţie câteva luni pentru a obţine profituri. Roubini şi compania lui vor avea un comportament bullish doar până la jumătatea acestui an.

Pentru următoarele luni, Roubini consideră că pieţele vor fi încurajate de Fed şi BCE deoarece instituţiile aplică politici prin care menţin ratele dobânzii scăzute şi care îi obligă astfel pe investitori să investească lichidităţile pe piaţa de capital pentru a obţine profit.

Pentru a doua jumătate a anului, perspectiva lui Roubini este foarte diferită.

"Ne aşteptăm ca la sfârşitul anului, piaţa să se afle sub nivelul la care este acum", spune Sanchez, care adaugă că Roubini nu consideră că pieţele au depăşit criza.

"Lichiditatea nu rezolvă problemele de solvabilitate", spune aceasta.

Roubini rămâne îngrijorat în privinţa salariilor.

"Vedem foarte multe valori pozitive referitoare la ocuparea forţei de muncă, dar nivelul salariilor nu se modifică", spune Sanchez.

"Acum este momentul să vă bucuraţi", adaugă Gina Sanchez, pentru că spre sfârşitul acestui an piaţa se va confrunta din nou cu probleme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO