Business Internaţional

Doua companii isi disputa dreptul la culoare

22.02.2005, 00:00 19

O disputa legata de folosirea culorii portocaliu ar putea ajunge in fata judecatorului, dupa ce gigantul telefoniei mobile Orange a inaintat o plangere impotriva noului serviciu lansat de fondatorul Easyjet, informeaza BBC News.



Orange pretinde ca Easymobile a incalcat drepturile de marca inregistrata. Easymobile foloseste marca grupului Easygroup, Stelios Haji-Ioannou, fondatorul acestuia declarand ca va contesta actiunea.



Miscarea vine la doua luni dupa esuarea discutiilor dintre cele doua parti.



Orange sustine ca noul operator low-cost i-a incalcat drepturile asupra folosirii portocaliului, lucru care ar putea crea confuzie in randul consumatorilor.



"Brandul nostru si drepturile care ne revin sunt extrem de importante pentru noi", a precizat Orange intr-o declaratie.



"In absenta unui angajament clar din partea Easy, nu ne-a ramas nici o solutie, astfel incat am demarat o actiune in justitie." Totusi, Haji-Ioannou, care va lansa Easymobile luna viitoare, este hotarat sa se lupte. "Nu avem de ce sa ne temem. Avem dreptul sa folosim culoarea grupului nostru, cu care ne-am remarcat in ultimii zece ani."



Fondatorul Easyjet a declarat ca planuieste sa emita un comunicat pe site-ul companiei prin care sa asigure ca clientii Easymobile sunt constienti ca marca nu are nici o legatura cu Orange, care este detinuta de France Telecom.



Orange a fost cumparata de operatorul francez de la Vodafone pentru 25,1 miliarde de lire sterline (36,4 miliarde de euro). Compania s-a folosit de portocaliu pentru a-si crea o identitate puternica, proaspata si clara.



Easygroup este o companie privata detinuta de Stelios si fondata in 1998. Grupul mai include un lant de internet cafe-uri, o companie de inchiriere de masini si una de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO