Business Internaţional

Două bănci de pe Wall Street au dominat în intermedierea tranzacţiilor la nivel mondial

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: CătăIina Apostoiu

06.01.2016, 00:00 500

Două bănci de pe Wall Street au câştigat cel mai mult din intermedierea tranzacţiilor în 2015, un an record pentru astfel de activităţI, scrie Business Insider. JPMorgan a dominat topul băncilor de investiţii la nivel mondial pe 2015 din punct de vedere al comisioanelor obţinute, fiind urmată îndeaproape de Goldman Sachs, relevă datele Dealogic.

JPMorgan a obţinut 6 miliarde de dolari din comisioane, în timp ce Goldman a generat peste 5,1 miliarde de dolari. Nicio altă bancă de pe Wall Street nu a trecut de pragul de 5 miliarde de dolari în ceea ce priveşte veniturile din operaţiuni de investment banking generate. Bank of America Merrill Lynch s-a plasat pe locul trei după Goldman, fiind urmată de Morgan Stanley.

JPMorgan şi Goldman Sachs au ocupat primele două poziţii şi în clasamentele regionale, atât în SUA, cât şi în Europa. În regiunea Asia Pacific, Goldman Sachs s-a plasat pe locul cinci. JPMorgan a obţinut cele mai mari venituri din I-banking, potrivit datelor Dealogic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO