Business Internaţional

Donald Trump şi premierul britanic, Theresa May, au avut o conversaţie telefonică în legătură cu atentatul din Manchester

Donald Trump şi premierul britanic, Theresa May, au avut...

Autor: Andrei Ionascu

23.05.2017, 16:02 59

Donald Trump şi-a exprimat condoleanţele faţă de victimele atentatului.

"Preşedintele Donald J. Trump a vorbit în această dimineaţă, de la Ierusalim, cu premierul britanic Theresa May despre ceea ce pare un atac terorist în Manchester, Anglia. Cei doi lideri au convenit că acest atac - care a vizat copii şi prietenii lor în cadrul unui eveniment distractiv - a fost în mod deosebit extrem, iresponsabil şi depravat. Preşedintele a asigurat premierul de faptul că americanii sunt alături de cetăţenii britanici, iar demersurile noastre nu vor fi abandonate sub ameninţarea terorismului", se arată în comunicatul de la Washington.

Preşedintele american a oferit asistenţa Statelor Unite în investigaţia demarată de către autorităţile britanice.

"Preşedintele au oferit asistenţa Statelor Unite în investigaţia britanicilor şi a pledat pentru continuarea luptei împotriva terorismului. Ambii lideri au lăudat curajul, rapiditatea şi profesionalismul celor care au acţionat pentru îngrijirea răniţilor şi a familiilor acestora, precum şi pentru aducerea în siguranţă a persoanelor nevinovate. Preşedintele a precizat că abia aşteaptă să discute cu premierul Theresa May în persoană, în această săptămână, despre modul în care ambele ţări pot colabora cu aliaţii şi partenerii globali pentru combaterea terorismului", este mesajul Casei Albe.

Donald Trump şi Theresa May se vor întâlni în cadrul summitului G7 din Sicilia, care va avea loc în perioada 26-27 mai în oraşul Taormina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO