Business Internaţional

Donald Trump se revoltă: Preşedintele american îi critică pe republicanii care s-au distanţat de el în campania electorală

Donald Trump se revoltă: Preşedintele american îi...

Autor: Mihai Draghici

07.11.2018, 20:23 62

Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat, miercuri seară, faptul că Partidul Republican menţine majoritatea în Senat, afirmând că unii politicieni republicani nu au fost aleşi pentru că s-au detaşat de el în campania electorală.

În urma scrutinului parlamentar desfăşurat marţi, Partidul Democrat a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Republican menţine controlul asupra Senatului SUA.

"Acest scrutin marchează cel mai mare câştig în Senat pentru un partid prezidenţial" în ultimele decenii, a declarat Donald Trump, citat de Axios.com.

"A fost o zi mare, o zi incredibilă. Partidul Republican a învins istoria, reuşind extinderea majorităţii în Senat şi depăşind în mod semnificativ aşteptările în Camera Reprezentanţilor", a adăugat Trump.

Preşedintele SUA a criticat politicieni republicani care s-au distanţat de el în campania electorală. "Mia Love nu mi-a oferit deloc iubire şi a pierdut, îmi pare rău Mia", a spus Trump, citat de CNN, referindu-se la o membră a Camerei Reprezentanţilor care nu a fost realeasă. "Iar Barbara Comstock este altă persoană, cred că ar fi câştigat, dar nu a vrut să fie susţinută deloc", a precizat Trump.

Preşedintele SUA a exprimat speranţa că membrii democraţi şi cei republicani ai Congresului vor putea colabora în proiectele de interes naţional.

Preşedintele Donald Trump a semnalat că va candida alături de vicepreşedintele Mike Pence şi în scrutinul prezidenţial din 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO