Business Internaţional

Donald Trump se grăbeşte să îşi anunţe victoria: Actualul preşedinte susţine că a câştigat în state în care numărătoatea voturilor nu s-a încheiat

Donald Trump se grăbeşte să îşi anunţe victoria:...

Autor: Dorin Oancea

04.11.2020, 10:11 139

Preşedintele Donald Trump a susţinut miercuri că a câştigat alegerile din SUA, cu milioane de voturi încă nenumărate, după ce rivalul său democrat, Joe Biden, s-a declarat încrezător că va câştiga competiţia electorală, relatează Reuters.

„Sincer, am câştigat aceste alegeri”, a spus Trump după ce a susţinut că a câştigat mai multe state unde voturile erau încă înregistrate.

„Aceasta este o fraudă”, a spus Trump, fără a furniza dovezi care să susţină afirmaţia. Legile electorale din toate statele SUA impun numărarea tuturor voturilor.

Trump a câştigat Florida, Ohio şi Texas, dărâmând speranţele lui Biden pentru o victorie timpurie, dar Biden a spus că este pe drumul către câştigarea Casei Albe prin câştigul a trei state cheie.

Trump a sugerat în mod repetat şi fără dovezi că o creştere a votului prin corespondenţă va duce la o fraudă, deşi experţii electorali spun că buletinele de vot prin poştă reprezintă o caracteristică de lungă durată a alegerilor americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO