Business Internaţional

Donald Trump recunoaşte că a folosit mecanisme legale de evitare a plăţii impozitelor

Donald Trump recunoaşte că a folosit mecanisme legale...

Autor: Mediafax

01.11.2016, 08:42 43

Donald Trump o acuză pe Hillary Clinton că nu a anulat mecanismele legale de evitare a plăţii taxelor, în perioada când aceasta ocupa funcţia de Secretar de Stat al SUA.

Acesta a declarat în cadrul unui eveniment de campanie: ”De ce nu a încercat vreodată să anuleze acele legi pentru ca eu să nu le folosesc?”

Noi documente demonstrează cum la începutul anilor 1990, în timp ce încerca să evite falimentul, Trump nu a declarat sute de milioane de dolari, folosindu-se de o manevră de evitare a plăţii, recomandată de avocaţii acestuia. Serviciul de venit intern, manevra care i-a permis lui Trump să evite plata taxelor, ar fi fost cel mai probabil considerată improprie, în cazul în care acesta ar fi fost evaluat într-un potenţial caz de fraudă.

Datorită acestei manevre de evitare a plăţii, care a fost mai târziu scoasă în afara legii de către Congresul american, Trump a evitat plata impozitului pe sute de milioane de dolari. Aceasta este doar o presupunere, dat fiind faptul că Trump a refuzat să elibereze declaraţia de venituri, încălcând astfel o practică urmată de fiecare candidat la preşedinţia SUA, vreme de zeci de ani.

Publicaţia americană New York Times a a anunţat că experţi pe care i-a angajat pentru a analiza declaraţia de avere a lui Trump din anul 1995 au spus că legislaţia fiscală, care este în mod special avantajoasă pentru cei bogaţi, i-ar fi permis lui Trump să se folosească de pierderea raportată de 916 milioane de dolari pentru a anula plata unui impozit pe venit echivalent pentru o perioadă de 18 ani. Echipa de campanie a lui Trump a reacţionat faţă de materialul publicat de The New York Times, subliniind că documentul care stă la baza acestuia a fost obţinut în mod ilegal şi că ziarul american îşi coordonează acţiunile în linie cu campania prezidenţială a rivalei democrate Hillary Clinton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO