Business Internaţional

Donald Trump: Nu suntem într-un război comercial cu China, războiul a fost pierdut acum mulţi ani

Donald Trump: Nu suntem într-un război comercial cu...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

04.04.2018, 18:28 462

"Nu suntem într-un război comercial cu China, acel război a fost pierdut acum mulţi ani de către oameni proşti sau incompetenţi care au reprezentat SUA. Acum avem un deficit comercial de 500 de miliarde de dolari anual, iar furtul de proprietate intelectuală este în valoare de 300 de miliarde de dolari. Nu mai putem permite ca această situaţie să continue! În condiţiile în care există deja un deficit de 500 de miliarde de dolari, nu îţi poţi permite să pierzi!", a precizat Trump.

Miercuri, Ministerul Comerţului din China a anunţat că plănuieşte să impună taxe vamale speciale pentru 106 de produse importate din SUA, după ce Washingtonul a publicat o listă cu importuri din China care ar putea fi vizate de taxe suplimentare.

Lista cu 1.300 de produse de import din China (în valoare de 50 de miliarde de dolari), publicată de Biroul Reprezentantului SUA pentru Afaceri Comerciale, va fi evaluată în următoarele 60 de zile, urmând ca după această perioadă să fie luată decizia finală privind care dintre aceste produse vor fi vizate de taxe adiţionale de 25%.

Ca măsură de răspuns, China ar putea introduce taxe de 25% pentru o serie de produse americane, inclusiv vehicule, avioane sau soia.

Scopul declarat al taxelor vamale suplimentare introduse de Washington este de a forţa Beijingul să-şi schimbe practicile guvernamentale despre care autorităţile SUA afirmă că înlesnesc transferul "nerentabil" de proprietate intelectuală americană către companii chineze. Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO