Business Internaţional

Donald Trump le transmite liderilor iranieni să înceteze "uciderea protestatarilor şi a poporului"

Donald Trump le transmite liderilor iranieni să...

Autor: Marinela Sarbu

12.01.2020, 18:19 76

Preşedintele american Donald Trump a transmis prin intermediul contului său de Twitter un mesaj către liderii de la Teheran prin care le cere să înceteze "uciderea protestatarilor şi a poporului iranian", avertizându-i că SUA şi lumea e cu ochii pe ei.

"Spre liderii Iranului - NU vă ucideţi protestatarii. Mii de oameni au fost deja ucişi sau întemniţaţi de voi, iar Lumea vă urmăreşte. Mai important, SUA vă urmăreşte. Eliberaţi internetul şi lăsaţi-i pe reporteri să circule gratuit! Încetaţi uciderea marelui vostru popor iranian!", este mesajul lui Donald Trump pentru liderii de la Teheran.

Preşedintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă protestatarilor care au participat la manifestaţiile organizate în Iran că administraţia sa îi va susţine în continuare.

"Oamenilor curajoşi şi care suferă în Iran: V-am susţinut încă de la începutul preşidenţiei mele, iar administraţia mea va continua să vă susţină. Urmărim protestele din Iran şi suntem inspiraţi de curajul pe care îl aveţi", a transmis liderul de la Casa Albă printr-un mesaj postat pe Twitter.

Grupuri de protestatari au cerut, sâmbătă seară, demisia ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, după ce autorităţile de la Teheran au recunoscut doborârea avionului de pasageri ucrainean.

De asemenea, eci de protestatari s-au strâns duminică în Iran pentru a doua zi consecutiv, scandând lozinci împotriva autorităţilor după ce armata iraniană a recunoscut că au doborât un avion de pasageri din greşeală, după ce iniţial au negat că ar fi de vină pentru incidentul aviatic de la Teheran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO