Business Internaţional

Donald Trump, la cuţite cu presa americană. Twitter-ul este în mijlocul scandalului

Joe Scarborough şi Mika Brzezinski. Sursă foto: The New York Times

Autor: Corina Zamfir

02.07.2017, 15:10 289

Preşedintele american Donald Trump a fost condamnat de o mulţime de oameni pentru o serie de tweet-uri în care a atacat-o pe Mika Brzezinski, gaza unei emisiuni TV, numindu-o "low I.Q. Crazy Mika" şi referindu-se la o întâlnire trecută în timpul căreia a susţinut că Mika "a sângerat rău din cauza unui lifting facial", scrie The New York Times.

Tweet-urile au fost postate la scurt timp înainte de finalul emisiunii lui Mika Brzezinski de la MSNBC, "Morning Joe". Donald Trump l-a atacat şi unul dintre co-prezentatorii ei, Joe Scarborough, fost congresman republican.

Nu a fost prima dată când preşedintele a criticat presa sau când a atacat public o femeie, folosind un limbaj vulgar sau înjositor. De asemenea, nu a fost prima intruziune a lui Trump cu Mika Brzezinski şi Joe Scarborough.

Până recent, preşedintele a avut o relaţie amicală cu cei doi, însă în ultimele luni, prezentatorii au denunţat comportamentul lui Donald Trump şi au pus sub semnul întrebării sănătatea sa mintală - critici pe care preşedintele le consideră drept trădare personală.

“Sunt bine. Familia mea m-a învăţat să fiu puternică. Dar sunt foarte preocupată de ceea ce dezvăluie acest comportament despre preşedintele Statelor Unite. E ciudat", a declarat Mika Brzezinski, potrivit The Washington Post.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO