Business Internaţional

Donald Trump ia în considerare elaborarea unei noi interdicţii de călătorie

Donald Trump ia în considerare elaborarea unei noi...

Autor: Olimpia Nicolae

11.02.2017, 11:15 83

Trump a declarat reporterilor Air Force One că un nou ordin ar putea fi emis luni sau marţi.

Această declaraţie are loc după ce o instanţă federală a respins apelul făcut de Administraţia Trump la ordinul unui judecător federal privind decretul prezidenţial, această hotărâre înseamnă că restricţia de călătorie a celor vizaţi de decret va rămâne suspendată până când întreaga cauză va fi judecată.

Administraţia Donald Trump a făcut apel la ordinul dat de un judecător federal ce suspendă decretul prezidenţial prin care se interzicea accesul cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane pe teritoriul american.
Un judecător federal din Seattle a acordat un ordin de restricţie temporară valabil la nivel naţional, prin care blochează măsura luată de Donald Trump ce presupune interzicerea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană.

Nu este încă clar ce va presupune exact noul decret antiimigraţie. Donald Trump a declarat că se va schimba ”foarte puţin”, dar nu a oferit alte detalii. Adminsitraţia Donald Trump va continua acţiunea în justiţie.

”Vom câştiga bătălia. Partea neplăcută este că s-ar putea să dureze. Dar avem de asemenea şi alte opţiuni, inclusiv emiterea unui nou ordin”, a declarat Trump.

Joi, Curtea de Apel a comunicat că Administraţia nu a putut oferi nici o argument clar pentru a justifica interdicţia, pe care preşedintele o consideră necesară pentru a proteja SUA de atacuri teroriste.

Donald Trump a insistat că ordinul executiv este vital pentru securitatea naţională şi a promis că va acţiona rapid pentru a introduce măsuri de securitate suplimentare ca urmare a deciziei judecătoreşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO