Business Internaţional

Donald Trump condiţionează apărarea aliaţilor NATO în cazul unui atac

Donald Trump condiţionează apărarea aliaţilor NATO...

Autor: Mediafax

21.07.2016, 10:55 118

În cadrul unui amplu interviu privind politica externă, Donald Trump a reiterat că va forţa aliaţii să-şi asume costurile de apărare, pe care Statele Unite le-au suportat timp de zeci de ani, va anula acele tratate de lungă durată pe care le consideră ca fiind nefavorabile şi va redefini ce înseamnă să fii un partener al Statelor Unite.

Trump a pus sub semnul întrebării garanţiile de securitate care le oferă membrilor NATO asigurarea că forţele armate ale Statelor Unite le vor sprijini în mod automat în cazul unui atac.

Întrebat fiind despre activităţile ameninţătoare ale Rusiei, care îngrijorează micile state baltice, candidatul republican spus că în cazul unui atac al Rusiei, vom decide dacă să venim în ajutorul lor numai după ce ne-am asigurat că aceste ţări "şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de noi."

"În cazul în care acestea îşi îndeplinesc obligaţiile faţă de noi, atunci răspunsul este da," a completat Trump.

Politicianul american a mai spus că restul lumii va învăţa să se adapteze la abordarea lui. "Aş prefera să fim în măsură să continuăm" acordurile deja existente, dar numai dacă aliaţii încetează să profite de pe urma a ceea ce el a numit dărnicia americană, care a devenit nesustenabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO