Business Internaţional

Donald Trump are un buget de campanie de 32 de ori mai mic decât Hillary Clinton

Donald Trump are un buget de campanie de 32 de ori mai...
22.06.2016, 09:32 24148

Săptămâna aceasta Donald Trump a primit lovitură după lovitură, după ce şeful său de campanie şi-a dat demisia, iar candidatul Republican a anunţat că mai are mai puţin de 1,3 milioane de dolari cash pentru finanţarea campaniei, scrie Business Insider. 

Perspectivele lui Trump pentru finalizaera campaniei arată din ce în ce mai negre având în vedere ritmul în care reuşeşte să strângă bani, după cifrele publicate luni. 

Suma de 1,3 milioane de dolari nu pare foarte mică, însă când ne uităm la bugetul disponibil pentru Hillary Clinton, de 42 de milioane de dolari, diferenţele se observă. 

Povestea celei mai vechi biserici de piatră din România

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

Hillary a reuşit să strângă mult mai mulţi bani, ceea ce ar putea să o ajute să îi învingă pe Trump încă dinaintea începerii cursei oficiale. 

Pentru a vedea dificultăţile financiare în care se află Trump, putem compara bugetul său actual de campanie cu cel al lui Ted Curz sau Ben Carson. Spre exemplu, Ted Cruz are un buget de 6,8 milioane de dolari, iar Carson, chirurgul care a ieşit din cursă în martie, avea 1,7 milioane de dolari. 

Corey Lewandowski, directorul echipei de campanie a candidatului republican la preşedinţia SUA Donald Trump, a demisionat, relatează presa americană.

"Echipa politică a lui Donald Trump, care a atins un record de aproape 14 milioane de voturi într-un scrutin intern republican, a anunţat astăzi că domnul Corey Lewandowski nu va mai lucra pentru această campanie", a declarat luni purtătorul de cuvânt al candidatului republican, Hope Hicks.

"Îi suntem recunoscători domnului Corey pentru munca intensă şi dedicată; îi dorim toate cele bune în viitor", a precizat Hicks, conform ziarului The New York Times.

Dacă va fi confirmat de Convenţia Partidului Republican, Donald Trump va fi candidatul formaţiunii în scrutinul prezidenţial din SUA.

Recent, popularitatea controversatului politician a scăzut în sondajele efectuate la nivel naţional, în contextul în care Trump este vizat direct de critici din partea potenţialului adversar democrat, Hillary Clinton.

O sursă din cadrul echipei de campanie a explicat că membrii comitetului de consiliere se adaptează în sensul configurării strategiei campaniei electorale generale pentru funcţia de preşedinte al SUA, astfel că demisia lui Corey Lewandowski, care a coordonat campania internă republicană, este normală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO