Business Internaţional

Donald Trump, afirmaţie fără precedent de la un candidat la preşedinţia SUA: ”Mă tem că alegerile vor fi fraudate”

Donald Trump, afirmaţie fără precedent de la un...

Autor: Mircea Olteanu

02.08.2016, 11:59 4660

Trump nu oferit încă o dovadă în acest sens, însă ar putea avea consecinţe grave pe termen lung pentru modul în care vor decurge alegerile din acest an.

"Trebuie să fiu cinstit, mă tem că alegerile vor fi fraudate," a declarat candidatul republican cu ocazia unui miting electoral care a avut loc luni la Columbus, Ohio. Trump a mai adăugat că a auzit "din ce în ce mai des" faptul că alegerile de anul acesta ar putea să nu fie echitabile, însă nu a oferit mai multe detalii.

Anterior, Trump a sugerat că alegerile primare din Partidul Democrat au fost aranjate pentru ca Hillary Clinton să-l învingă pe Bernie Sanders. În sprijinul afirmaţiilor sale, Trump a făcut referire la mesajele electronice ale liderilor democraţi care indicau o preferinţă a acestora pentru Clinton. Totuşi, Hillary Clinton a primit cu 3,7 milioane de voturi mai mult decât Sanders la nivel naţional.

Într-un efort de a atrage alegătorii lui Sanders, Trump a declarat că acesta "a facut un pact cu diavolul" şi chiar a spus despre Clinton că "este diavolul".

Candidatul republican a reiterat aceste afirmaţii şi luni seara, într-o emisiune difuzată de postul Fox News Channel, spunând: "8 noiembrie, ar fi bine să fim atenţi, pentru că alegerile vor fi aranjate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO