Business Internaţional

Donald Trump a promulgat legea privind finanţarea Executivului

Donald Trump a promulgat legea privind finanţarea...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

09.02.2018, 16:36 133

Finanţarea guvernului a fost prelungită până la 23 martie, iar bugetul alocat armatei a fost majorat cu aproximativ 300 de miliarde de dolari în următorii doi ani. În plus, plafonarea datoriei federale a fost prelungită până în martie 2019.

Anterior, Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au adoptat proiectul de buget în acest sens. Blocajul administrativ a început joi noapte, când legea pentru finanţarea Executivului a expirat, iar noua lege nu a fost supusă votului la timp în Congres.

Este cel de-al doilea blocaj guvernamental din acest an după cel de la sfârşitul lunii ianuarie, când republicanii şi democraţii din Senatul american nu au ajuns la un acord privind finanţarea pe termen scurt a operaţiunilor Executivului. Atunci, sute de mii de angajaţi ai instituţiilor federale din Statele Unite au intrat în concedii fără plată pentru trei zile în contextul imposibilităţii aprobării bugetului de tranziţie, din cauza disputelor între, pe de o parte, preşedintele Donald Trump şi congresmenii republicani, iar, pe de alta, politicienii democraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO