Business Internaţional

Dolce & Gabbana se înrolează în lupta împotriva pandemiei: Casa de modă a lansat ateliere de creaţie online pentru finanţarea unui vaccin anti-COVID-19

Dolce & Gabbana se înrolează în lupta împotriva...

Autor: Ana Obretin

08.05.2020, 15:01 102

Casa Dolce & Gabbana a lansat o serie de ateliere creative online pentru finanţarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Atelierele sunt dedicate tinerilor designeri şi sunt susţinute de experţi în domeniu.

Celebrii creatori de modă Stefano Gabbana şi Domenico Dolce încurajează tinerii designeri să se înscrie la o serie de ateliere de creaţie organizate pe reţelele de social media, susţinute de experţi artizani, folosind hashtag-ul #DGFattoInCasa.

Iniţiativa are ca scop strângerea de fonduri destinate dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului, pentru echipa de cercetători de la Universitatea Humanitas din Milano.

„Am redescoperit propria casă ca loc de muncă, pentru artă şi studiu. Aceste noi nevoi vor menţine casa în centrul vieţii noastre cotidiene pentru mult timp. Scopul proiectului este de a le spune oamenilor care sunt valorile noastre, ADN-ul, rădăcinile cele mai adânci - "Fabricat în Italia" -, prin intermediul unor conţinuturi video făcute acasă şi publicate pe contul nostru de Instagram", a declarat pentru Vogue Domenico Dolce.

Casa de modă a lansat în aprilie o nouă campanie, cu noul chip care reprezintă brandul, actriţa Sofia Vergara, iar o parte din încasări va fi donată organizaţiei caritabile Amore for Scientific Research, care strânge fonduri pentru un vaccin.

Până în prezent, nu a fost dezvoltat niciun vaccin eficient împotriva bolii provocate de noul coronavirus apărut în China, SARS-CoV-2. În urmă cu câteva zile, liderii lumii s-au unit într-un teledon care a generat donaţii de 7,4 miliarde de euro, fonduri dedicate unui vaccin împotriva COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO