Business Internaţional

Dolarul da inapoi in fata vestilor bune din Europa

28.04.2004, 00:00 10



Moneda europeana s-a apreciat ieri fata de dolar dupa ce un raport al Bancii Centrale Europene (BCE) a aratat ca zona euro a inregistrat in luna februarie un flux net de investitii pozitiv, dupa iesirile nete de investitii din luna anterioara, relateaza Bloomberg News.



Zona euro a inregistrat un flux net de investitii directe si de portofoliu de 12,2 miliarde de euro, dupa iesirile nete de 26,8 miliarde de euro din luna ianuarie, cand investitorii au retras de peste doua ori mai multe fonduri decat in luna decembrie.



Euro se tranzactiona ieri pe piata londoneza la un curs de 1,1874 dolari, fata de cotatia de 1,1865 dolari/euro inregistrata anterior la New York. Euro a fost ajutat si de un raport al guvernului francez care a anuntat ca economia Frantei a avansat cu 0,5% anul trecut, si nu cu 0,2%, cat se estimase.



Semnele de redresare economica din zona euro vor atenua probabil speculatiile ca BCE va diminua dobanzile de referinta in acest an. In aceasta saptamana, oficialii BCE au declarat ca o reducere a dobanzii, situata in prezent la nivelul de 2%, nu va conduce la o expansiune accentuata a economiei, insa va submina cererea pentru moneda unica europeana. In acelasi timp, dobanda de referinta din Statele Unite este de numai 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO