Business Internaţional

Documente Deutsche Bank aduc la suprafaţă noi nume de bănci care au manipulat piaţa argintului

Documente Deutsche Bank aduc la suprafaţă noi nume de...

Autor: Catalina Apostoiu

08.12.2016, 20:20 539

La opt luni după ce Deutsche Bank a ajuns la o înţelegere într-un proces în care era acuzată că a manipulat preţurile aurului şi argintului, o serie de documente pe care cea mai mare bancă germană le-a furnizat ca parte a acordului oferă dovezi “zdrobitoare” că UBS Group, HSBC, Bank of Nova Scotia şi alte bănci au manipulat la rândul lor piaţa aurului, se arată într-o plângere adăugată unui proces iniţiat în 2014 de persoane şi entităţi care au achiziţionat sau vândut contracte futures, potrivit Bloomberg. 

Reclamanţii vor să adauge noi nume de bănci în cadrul procesului pe lângă cele patru precizate iniţial. Acuzaţii ar urma să fie formulate împotriva unor divizii ale Barclays, BNP Paribas Fortis, Standard Chartered şi Bank of America.

Un judecător a respins procesul împotriva UBS în acest an, dar a permis reclamanţilor să depună o nouă plângere împotriva băncii.

Documentele Deutsche Bank arată că doi traderi UBS au comunicat direct cu doi traderi Deutsche Bank şi au discutat cum să manipuleze piaţa, potrivit reclamanţilor.

“UBS era al treilea mare market maker de pe piaţa spot a argintului ţi putea influenţa direct preţurile instrumentelor financiare pe argint prin volumul de argint tranzacţionat”, acuză reclamanţii. “Conspirând cu alţi market makers importantţi, ca Deutsche Bank şi HSBC, UBS nu a făcut decât să-şi sporească puterea de a influenţa piaţa”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO