Business Internaţional

Doctor Doom anunţă apocalipsa din Orient: Proteste de genul celor din Egipt s-ar putea extinde în India, Pakistan şi China

Doctor Doom anunţă apocalipsa din Orient: Proteste de genul celor din Egipt s-ar putea extinde în India, Pakistan şi China

Autor: Adrian Voicu

01.02.2011, 17:58 125

Tensiunile din Egipt s-ar putea extinde şi în alte regiuni dinlume având un efect negativ asupra creşterii economice şicontribuind la o creştere a preţurilor de consum, este de părereNouriel Roubini, economistul cunoscut şi sub numele de Doctor Doom,pentru previziunile negative privind economia mondială.

Preşedintele Roubini Global Economics a declarat pentru CNBC că"există deja o contagiune politică dinspre Tunisia şi Egipt...riscul geopolitic este în creştere. Are un efect negativ asupracreşterii economice sau a preţurilor. Toate acestea nu sunt semnebune".

Roubini consideră că proteste antiguvernamentale similare s-arputea extinde în India, Pakistan, China şi chiar în America Latinăunde "regimuri precum cel al lui Chavez riscă să fie puse subsemnul întrebării".

"Preţul alimentelor este în creştere la nivel global, preţulpetrolului este în creştere, în multe ţări acest lucru reprezintăun şoc faţă de venituri", menţionează Roubini.

Economistul consideră însă că este prea devreme pentru a seexprima cu privire la o posibilă reintrare în recesiune a economieimondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO