Business Internaţional

Discord, una dintre cele mai populare aplicaţii de comunicare din ultimii ani cu peste 300 de milioane de utilizatori, se apropie de o evaluare de 7 miliarde de dolari, dublu faţă de anul trecut

Discord, una dintre cele mai populare aplicaţii de...

Autor: Eduard Ivanovici

29.11.2020, 07:00 1004

Discord ar putea încheia o nouă rundă de finanţare până la sfârşitul anului, ţintind o evaluare de aproximativ 7 miliarde de dolari, de două ori mai mult decât în 2019, potrivit unor surse citate de Forbes.

Aplicaţia, dotată cu un chat text şi canale de chat vocale, a devenit tot mai populară datorită perioadelor de carantină, finalizând în vară o rundă de investiţii de 100 de milioane de dolari. Până în luna iunie, Discord înregistra 300 de milioane de utilizatori, de patru ori mai mult decât datele raportate în 2018.

Între timp, utilizatorii lunari activi au ajuns la 120 de milioane, cu 50% peste nivelul înregistrat anul trecut, conform Tech Crunch, iar media descărcărilor zilnice este de 800.000.

Discord a fost fondat în 2014 de Jason Citron şi Stanislav Visnevski, doi entuziaşti ai industriei gaming-ului care intenţionau să conceapă pentru jocurile video o platformă mai eficientă de chat.

Platforma, care până curând a fost populară doar în rândurile pasionaţilor de gaming, a început să fie utilizată în ultimul timp de mai multe grupuri, incluzând aici profesorii şi angajaţii din mediul corporate care au muncit de acasă în timpul crizei generate de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO