Business Internaţional

Directorul executiv al Ryanair încearcă să-şi păstreze piloţii: Salariile vor creşte cu 10.000 de euro

Directorul executiv al Ryanair încearcă să-şi...

Autor: Alex Ciutacu

09.10.2017, 12:40 26399

Directorul executiv al Ryanair, Michael O`Leary, promite să îmbunătăţească bugetul pentru salariile celor 4,200 de piloţi, în urma tensiunilor generate de anularea masivă de zboruri la care a recurs compania, potrivit Bloomberg.

OăLeary, de cele mai multe ori indiferent la cererile piloţilor, încearcă să atenueze nemulţumirile din cabina echipajului prin creşterea salariilor cu aproximativ 10,000 de euro şi bonusuri de loialitate de până la 12,000 de euro, care sunt legate de target-uri „realizabile”, anunţă executivul printr-o scrisoare adresată angajaţilor.

Schimbările „vor transforma salariile şi perspectivele de carieră în Ryanair”, spunea O`Leary. „Dacă luaţi în considerare să vă alăturaţi uneia dintre celelalte companii, mai puţin sigure din punct de vedere financiar, sau puse în dificultate de Brexit, vă îndemn să staţi cu Ryanair pentru un viitor mai bun pentru voi şi pentru familia voastră”.

Scrisoarea scoate în evidenţă panica din cadrul companiei, O`Leary încercând să stabilizeze Ryanair după ce a anulat peste 20.000 de zboruri, afectând astfel peste 700.000 de pasageri, din cauza lipsei de piloţi disponibili.

Când a început activitatea, compania aeriană s-a folosit de piloţi înregistraţi în staff-ul companiei Tarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO