Business Internaţional

Directorul campaniei lui Donald Trump: Ameninţarea privind închiderea lui Clinton a fost o glumă

Directorul campaniei lui Donald Trump: Ameninţarea...

Autor: Mediafax

10.10.2016, 16:39 157

Într-o intervenţie în emisiunea Morning Joe de la postul de televiziune MSNBC, Kellyanne Conway, managerul de campanie a lui Donald Trump, a afirmat că declaraţia candidatului republican privind închiderea lui Hillary Clinton "a fost o glumă".

Cât priveşte declaraţia candidatului republican pe tema numirii unui procuror special, Conway a afirmat că Trump nu a făcut altceva decât să "canalizeze frustrarea" alegătorilor.

Pe reţelele sociale, declaraţia lui Trump despre închiderea contracandidatei sale a fost unul dintre cele mai discutate momente ale dezbaterii. Zeci de mii de simpatizanţi ai lui Trump şi-au exprimat aprobarea pe Twitter pentru această declaraţie.

În cursul dezbaterii de duminică seara, care a avut loc la St. Louis, candidata democrată a declarat că este "extraordinar de bine faptul că cineva cu temperamentul lui Donald Trump nu este responsabil cu justiţia în ţara noastră."

"Pentru că ai ajunge la închisoare," a replicat Trump la această afirmaţie.

Candidatul republican a completat că ar cere procurorului general să numească un procuror special care să investigheze zecile de mii de mesaje electronice pe care Clinton le-a şters cât timp ocupa funcţia de secretar de Stat.

După ce a afirmat că populaţia americană este "furioasă" pe Clinton, Trump a precizat că "Vom avea un procuror special şi vom ancheta problema."

"Este o ruşine. Şi sincer, ar trebui să-ţi fie ruşine de tine," a completat republicanul.

Comentariile lui Trump în acest sens au fost condamnate drept ne-americane.

Ari Fleischer, un oficial din cadrul Administraţiei George W. Bush şi susţinător a lui Trump a afirmat: "Candidaţii câştigători nu-şi ameninţă oponenţii cu închisoarea. Preşedinţii nu ameninţă persoane cu urmărirea penală. Trump nu are dreptate în acestă privinţă."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO