Business Internaţional

Directorii companiilor din tehnologie vor discuta la Casa Albă aprovizionare cu cipuri de computer

Directorii companiilor din tehnologie vor discuta la Casa...

Autor: Dorin Oancea

10.04.2021, 21:11 68

Directorii executivi ai unor companii, printre care Google, AT&T, Intel şi General Motors, vor participa luni la un summit virtual găzduit de Casa Albă, care va aborda penuria globală de semiconductori, relatează CNBC.

Summitul are loc în timp ce administraţia Biden se lansează într-o revizuire a lanţurilor cheie de aprovizionare ale SUA, inclusiv a celor pentru semiconductori, baterii de mare capacitate, consumabile medicale şi metale din pământuri rare. Lipsa cipurilor de calculator are implicaţii pentru o serie de industrii, de la producătorii de vehicule electrice la consumabile medicale.

Producătorii de automobile precum GM şi Ford au fost nevoiţi să îşi reducă recent estimările de producţie sau să oprească producţia pentru a face faţă deficitului. Lanţul de aprovizionare a fost iniţial compromis la începutul pandemiei Covid, în condiţiile în care o mare parte din cipuri sunt fabricate în Asia, unde a avut loc prima criză medicală.

Oficiali americani şi parlamentari au subliniat potenţialele implicaţii de securitate ale dependenţei de alte ţări pentru semiconductori. Liderul majorităţii Senatului, Chuck Schumer, a declarat în februarie că „fabricarea semiconductorilor este un punct slab periculos în economia noastră şi în securitatea noastră naţională”.

Casa Albă a declarat, de asemenea, că încearcă să revizuiască lacunele din producţia internă şi lanţurile de aprovizionare care sunt dominate sau traversate de „naţiuni care sunt sau sunt susceptibile să devină neprietenoase sau instabile”.

Deşi analiza Casei Albe nu menţionează în mod explicit China, directiva este probabil în mare parte un efort al administraţiei de a determina legătura dintre economia şi armata SUA şi un grup critic de exporturi chineze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO