Business Internaţional

Diplomat rus: "Agresiunea" comisă de SUA în Siria consolidează poziţiile grupurilor "teroriste"

Diplomat rus: "Agresiunea" comisă de SUA în Siria...

Autor: Mihai Draghici

07.04.2017, 20:38 75

"Agresiunea Statelor Unite contra Siriei contribuie doar la consolidarea poziţiilor teroriştilor", a afirmat Vladimir Safronkov.

Rusia şi Siria utilizează termenul "terorist" cu referire la organizaţiile fundamentaliste Stat Islamic şi Al-Qaida, dar şi la insurgenţii sirieni susţinuţi de Occident.

"Nu este dificil să ne imaginăm cât de mult a crescut speranţa acestor terorişti datorită susţinerii oferite de Washington", a subliniat Safronkov.

"Condamnăm vehement acţiunile nelegitime ale Statelor Unite. Consecinţele acestor activităţi asupra stabilităţii regionale şi internaţionale ar putea fi extrem de grave. Apelurile Washingtonului pentru găsirea unei soluţii politice în Siria se dovedesc a fi doar forme de ipocrizie după acest atac", a subliniat Safronkov.

"Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa sunt obsedate de ideea paranoică a înlăturării de la putere a administraţiei legitime din Siria", a subliniat diplomatul rus.

Statele Unite şi alte ţări occidentale oferă susţinere insurgenţilor aflaţi în conflict cu regimul Bashar al-Assad.

Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători ai Administraţiei autoritariste de la Damasc.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO