Business Internaţional

Diferenţele dintre un posesor de Bugatti Veyron şi un posesor de Bentley

Diferenţele dintre un posesor de Bugatti Veyron şi un...

Autor: Oana Stupinean

04.10.2014, 18:26 2204

Deşi Bentley şi Bugatti ocupă locuri importante în industria de lux, diferenţele între cumpărători sunt şocante, scrie Bloomberg.

“Clientela dintre Bentley şi Bugatti este foarte diferită”, spune pentru Bloomberg Wolfgang Duerheimer, CEO Bentley, şi preşedinte Bugatti. “Cumpărătorul Bentley deţine în medie 8 maşini, în timp ce proprietarul unui Bugatti deţine aproximativ 84 de maşini, 3 avioane particulare şi un yacht.”

Clienţii celor două branduri exotice din portofoliul de trei mărci al grupului Volkswagen-Audi, al treilea brand fiind Lamborghini, sunt din aceeaşi clasă socială. Totuşi, persoanele care cheltuie 400.000 de dolari pe un Bentley sunt total diferiţi de cei care cumpără un Bugatti care poate ajunge până la 1,85 milioane de dolari.

Diferenţa de la opt la 84 de maşini, trei avioane şi un yacht înseamnă mulţi bani, deosebirea nu este neapărat o oglindire a diferenţei dintre averi, mai degrabă, spune ceva despre oamenii care cumpără aceste maşini.

Bentley este una dintre cele mai căutate maşini printre brandurile aspiraţionale. Deşi, această maşină este condusă zilnic de şoferi care lucrează pentru elita mondială, brandul de lux Bentley are un aspect utilitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO