Business Internaţional

Dezvoltatorii metodelor de programare R şi Pyton îşi unesc cunostinţele pentru a crea cel mai ambiţios eveniment crossover al anului pentru programatori

Dezvoltatorii metodelor de programare R şi Pyton îşi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.05.2018, 07:45 188

Hadley Wickham este dezvoltatorul metodei de programare „R”, iar Wes McKinney este dezvoltatorul metodei „Python”. Ambii sunt cei mai importanţi dezvoltatori de limbaje de programare, din acest motiv cele două variante sunt adesea văzute ca fiind adversare în lumea ştiinţei datelor. Însă, Wickham şi McKinney nu cred că rivalitatea este necesară. De fapt, ei cred că, lucrând împreună, pot face cele două „metode” mai utile pentru milioanele de utilizatori, relatează Quartz.

Luna trecută, McKinney a anunţat înfiinţarea Ursa Labs, un grup de inovare care se ocupă cu îmbunătăţirea ştiinţelor datelor. McKinney va colabora cu RStudio-Wickham, care întreţine cea mai populară interfaţă pentru proiectul „R”.

Obiectivele principale ale laboratoarelor Ursa Labs sunt de a facilita colaborarea cercetătorilor de date care lucrează în diferite moduri de programare şi de a evita munca redundantă a dezvoltatorilor în toate variantele.

În plus, faţă de îmbunătăţirea metodelor R şi Python, grupul speră că munca lor va îmbunătăţi experienţa utilizatorilor şi în alte variante de programare open source precum Java şi Julia.

R şi Python sunt instrumente esenţiale pentru oamenii de ştiinţă care lucrează la platforme tehnologice precum Google şi Facebook.

În prezent, programatorilor le este greu să colaboreze cu colegii care folosesc o altă metodă. De aceea, Ursa Labs vrea să faciliteze partajarea datelor şi codurile între persoanele care folosesc metode diferite, prin crearea de noi standarde care să funcţioneze în toate variantele.

Dezvoltatorii numesc această îmbunătăţire „interoperabilitate". Wickham şi McKinney au început să creeze un fişier care poate fi folosit atât în ​​varianta Python, cât şi în R.

Pe lângă colaborarea mai uşoară, Wickham şi McKinney au spus că o motivaţie esenţială pentru proiect a fost aceea că toate variantele rezolvă aceleaşi probleme, dar nu împărtăşesc rezultatul final.

Wickham a spus că ar fi ideal ca în momentul în care un dezvoltator care dovedeşte că a creat cea mai bună variantă de a rezolva o problemă, acea variantă ar fi aplicată în toate modelele de rezolvare. Asta este principala misiune a Ursa Labs.

„Sper că va lua sfârşit rivalitatea dintre R şi Python", spune Wickham. „Ambele metode sunt minunate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO