Business Internaţional

Dezastru pentru retailerul britanic Debenhams: Compania închide 50 de magazine după o amendă de peste 600 de milioane de dolari

Dezastru pentru retailerul britanic Debenhams: Compania...

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2018, 18:00 13506

Retailerul Debenhams a primit o amendă masivă de la autorităţi, în valoare de 660 de milioane de dolari şi a anunţat că va închide 50 de magazine, în încercarea de a evita colapsul, potrivit Bloomberg.

Magazinele Debenhams au fost lovite grav de schimbarea comportamentului de consum către comerţul electronic, schimbare ce a lăsat retailerii cu chirii mult prea costisitoare şi cu prea puţini clienţi.

Supravieţuirea retailerului va depinde doar de o rebranduire prin care încearcă să devină mai atractiv pentru clienţi, potrivit publicaţiei americane.

CEO-ul Sergio Bucher, care a venit de la Amazon în 2016, încearcă de doi ani să aducă retailerul în era digitală. Compania a transmis că vânzările online au crescut în ultimul trimestru către 12% din totalul veniturilor.

Reţeaua, care are 166 de filiale, a anunţat anterior închiderea a 10 magazine. CEO-ul companiei Sergio Bucher spune că cele 40 de magazine care au intrat pe lista celor prevăute a fi închise au o contribuţie pozitivă la afacere, dar că nu vor rămâne profitabile în viitor.

Bucher spune că a identificat un nucleu profitabil de 100 de magazine care pot aduce creşteri în urma investiţiilor care vor fi făcute, acestea urmând a fi responsabile pentru 80% din profiturile companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO