Business Internaţional

Deutsche Telekom nu renunţă: Germanii vor un operator gigant format din T-Mobile şi Sprint Corp, şi pun pe masă 24 de miliarde de dolari

Deutsche Telekom nu renunţă: Germanii vor un operator...
05.05.2018, 09:00 750

T-Mobile şi proprietarii nemţi ai operatorului, Deutsche Telekom, au reluat negocierile pentru compania Sprint Corp şi pun pe masă 24 de miliarde de dolari, după ce discuţiile au eşuat în noiembrie 2017, potrivit Bloomberg.

În cadrul negocierilor actuale se vehiculează că Deutsche Telekom va primi o particiaţie de 42% şi 69% ca drept de vot în noua companie.

La 24 de miliarde de dolari, tranzacţia ar evalua Sprint la 6,10 dolari per acţiune. Această valoare s-ar putea schimba în funcţie de fluctuaţiile pieţei, iar investitorii Sprint vor primi participaţii în noua companie, care ar fi generată de fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint Corp.

CEO-ul T-Moble, John Legere, va conduce noua companie, care va avea un sediu central în Bellevue, Washington şi unul în Kansas City.

Împreună, T-Mobile şi Sprint ar avea peste 130 de milioane de clienţi, ceea ce ar genera al treilea mare gigant din industria telecomunicaţiilor, după AT&T şi Verizon. T-Mobile are 70,7 milioane de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO