Business Internaţional

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, le spune angajaţilor din SUA că trebuie să se întoarcă la birouri începând cu data de 6 septembrie

Între timp, Tim Cook îi transmite staffului Apple că poate lucra de acasă timp de două zile pe săptămână

Băncile americane au ales o strategie mai agresivă de întoarcere la birou prin comparaţie cu instituţiile bancare din Europa, care şi-au propus să revină treptat în interiorul sediilor

Băncile americane au ales o strategie mai agresivă de întoarcere la birou prin comparaţie cu instituţiile bancare din Europa, care şi-au propus să revină treptat în interiorul sediilor

Autor: Eduard Ivanovici

03.06.2021, 15:13 219

Deutsche Bank le-a transmis celor 1.500 de angajaţi din cadrul diviziei americane de investiţii că trebuie să se întoarcă la birou până pe data de 6 septembrie, care marchează Ziua Muncii în Statele Unite, notează Financial Times.

Data oferită de Deutsche seamănă mai degrabă cu abordarea graduală aleasă de băncile europene, spre deosebire de atitudinea mai agresivă pe care au adoptat-o colegii lor din SUA, în condiţiile în care executivii americani doresc o revenire cât mai rapidă a angajaţilor la birouri.

JPMorgan Chase şi Goldman Sachs a declarat că stafful din Statele Unite s-ar putea reîntoarce la birou începând cu luna iunie, în timp ce angajaţii HSBC şi SocGen vor reveni treptat în interiorul sediilor.

Rata de vaccinare din SUA i-a permis New York-ului să scape mai repede de restricţiile impuse de lockdown prin comparaţie cu unele centre financiare din Europa.

Într-o înştiinţare trimisă staffului diviziei globale de investment banking din cadrul creditorului german, Deutsche a listat modelele pe care le-ar putea alege odată ce vor fi ridicate complet măsurile de distanţare socială. Cele două variante presupun alegerea unui model similar celui de dinainte de pandemie, în care angajaţii lucrează cinci zile pe săptămână la birou, şi oferirea unui grad ridicat de flexibilitate printr-un model de muncă hibridă.

În acest sens, CEO-ul Apple Tim Cook se aşteaptă ca angajaţii săi să lucreze la birou doar trei zile pe săptămână începând cu luna septembrie. Astfel, majoritatea staffului va munci în cadrul sediilor Apple în zilele de luni, marţi şi joi, urmând să aleagă dacă doresc să muncească de acasă în zilele de miercuri şi vineri.

Apelurile video de acasă „pur şi simplu nu pot replica” unele aspecte ale muncii de birou, spune Cook, adăugând că ia în calcul o alternativă în care angajaţii îşi vor alege singuri cele două zile de telemuncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO