Caută doar în titlu
Business Internaţional

Deutsche Bank a revenit la profit după şase ani mulţumită exploziei activităţilor de trading

Deutsche Bank, un colos bancar german mai degrabă cunoscut pentru scandaluri uriaşe şi amenzi pe măsură, a obţinut în 2020 un profit net pentru prima dată în ultimi şase ani, scrie Financial Times. Boomul activităţilor de tranzacţionare global i-a sporit veniturile.

După ce a acumulat pierderi nete de 5,7 miliarde de euro în 2019, cea mai mare bancă din Germania a raportat un profit net de 113 milioane de euro pentru 2020, primul din 2014 şi mai mare decât se aşteptau analiştii. Performanţa băncii a fost determinată de o creştere anuală de 28% a veniturilor din tranzacţionare de obligaţiuni şi dobânzi. Deutsche se află în mijlocul unei schimbări de strategie demarate în iulie 2019, când directorul executiv Christian Sewing a promis să reducă dependenţa creditorului de veniturile din investiţiile bancare şi să îl reorienteze spre activităţi bancare de retail şi comerciale „mai stabile şi previzibile“, precum şi spre gestionarea activelor.

Cu toate acestea, toate unităţile de afaceri, cu excepţia băncii de investiţii, au raportat venituri în scădere în 2020. În ciuda revenirii la profitabilitate anul trecut, creditorul a acumulat pierderi combinate de 14,6 miliarde de euro din 2015. Din această cauză, în ultimii ani s-a pus chiar problema unui bailout din partea statului. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.