Business Internaţional

Demitere de răsunet: Puternicul şef al Boeing a fost învins de crizei aeronavelor 737 MAX şi părăseşte conducerea gigantului de 190 mld. dolari. Acţiunile Boeing reacţionează imediat pe bursă şi cresc cu peste 3,4%

Demitere de răsunet: Puternicul şef al Boeing a fost...

Autor: Teona Tomoiaga

23.12.2019, 16:33 900

Dennis Muilenburg, directorul exectiv al Boeing Co, a părăsit Boeing în urma unui an de cercetări intense şi întârzieri declanşate de situaţia avioanelor 737 MAX, a informat luni compania, potrivit Reuters.

Preşedintele David Calhoun va prelua funcţia de CEO, începând cu 13 ianuarie.

"Consiliul de Administraţie a decis că o schimbare în conducere a fost necesară pentru a restabili încrederea în evoluţia companiei, deoarece se lucrează pentru refacerea relaţiilor avute cu autorităţile de reglementare, clienţii şi cu toate celelalte părţi interesate", a declarat compania, potrivit sursei citate.

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS - Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO