Business Internaţional

Dedeman: Extinderea a majorat profitul cu 25%

14.05.2008, 17:37 18

Distribuitorul de materiale de constructii Dedeman din Bacau, controlat de oamenii de afaceri Adrian si Dragos Paval, a realizat anul trecut un profit net de 19,7 mil. euro, in crestere cu 25% pe fondul extinderii retelei de magazine cu inca trei centre comerciale, la Piatra-Neamt, Targoviste si Roman. In plus, numarul angajatilor a crescut cu 50%, pana la 1.845 de persoane.
Compania detine in prezent 10 centre comerciale si are planuri de investitii de 35 mil. euro pentru 2008, cand vor fi deschise patru magazine la Botosani, Craiova, Constanta si Bucuresti. Din totalul investitiilor programate pentru 2008, Dedeman a cheltuit pana in prezent 12 mil. euro, fonduri directionate in principal catre doua din cele patru centre comerciale aflate in proiectele de dezvoltare din acest an. Totodata, firma a investit si in achizitia de terenuri, pentru dezvoltarea unor alte magazine.
Fondurile pentru investitii provin dintr-o finantare in valoare de 45 mil. euro obtinuta de la bancile ABN Amro si UniCredit Bank, care implica si construirea unui nou sediu la Bacau.
Compania a inregistrat in primul trimestru afaceri de 40 de milioane de euro, in crestere cu 30%, rezultat influentat de extinderea retelei de magazine de anul trecut si majorarea preturilor de vanzare. Potrivit reprezentantilor Dedeman, preturile materialelor de constructie s-au majorat in primele trei luni, pe fondul cresterii cererii in domeniu. Pentru intregul an, Dedeman estimeaza o cifra de afaceri de peste 210 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de 2007. Grupul Dedeman estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 225 de milioane de euro, in crestere cu circa 15% fata de anul trecut. Cele trei firme care compun grupul sunt Dedeman - specializata in comertul cu materiale de constructii, cu afaceri de 184 milioane de euro in 2007 -, Dedeman Automobile - dealer Dacia, Renault, Nissan cu afaceri de 9 mil. euro - si Dedeman Camioane - dealer Renault Trucks, cu afaceri de 4 milioane de euro.
Compania detine zece centre comerciale care asigura o suprafata de vanzare ce depaseste 85.000 mp. Principalii competitori ai companiei sunt retelele internationale de magazine de bricolaj, Praktiker (Germania), Bricostore (Franta), BauMax (Austria) si Hornbach (Germania), precum si reteaua de magazine Ambient Sibiu, controlata de omul de afaceri sibian Ioan Ciolan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO