Business Internaţional

Decizie radicală: IBM cere angajaţilor care lucrează de acasă să se întoarcă la birou ori să plece din companie

Decizie radicală: IBM cere angajaţilor care lucrează...

Autor: Corina Zamfir

19.05.2017, 19:02 14965

International Business Machines (IBM) le dă miilor de angajaţi care lucrează de la distanţă peste tot în Statele Unite posibilitatea să aleagă: să-şi abandoneze spaţiile de lucru de acasă şi să revină la birou sau să părăsească compania, scrie The Wall Street Journal.

Gigantul, care operează de 105 ani, vrea să renunţe la programul angajaţilor de lucru de la distanţă, înfiinţat în urmă cu 10 de ani, pentru a readuce angajaţii în birouri, o mişcare despre care se spune că va îmbunătăţi colaborarea şi va accelera ritmul de lucru.

Modificările au loc în condiţiile în care IBM se confruntă cu scăderi ale veniturilor.

Compania nu menţionează câţi dintre cei 380.000 de angajaţi ai săi sunt afectaţi de schimbarea politicii, care până acum a fost lansată la divizia Watson, de dezvoltarea software, marketing digital şi desing, care cuprind zeci de mii de angajaţi.

Schimbarea este deosebit de surprinzătoare deoarece compania Armonk, New York, a fost una dintre cele mai puternice companii de afaceri din lume, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi.

IBM comercializează software şi servicii pentru ceea ce numeşte "forţa de muncă oricând şi oriunde" şi cercetătorii săi au publicat numeroase studii privind meritele muncii la distanţă.

În trecut, IBM s-a lăudat că mai mult de 40% dintre angajaţi au lucrat în afara birourilor tradiţionale ale companiilor.

IBM poate face parte dintr-o regândire mai largă a muncii la distanţă în curs de desfăşurare la marile companii deoarece liderii corporaţiilor susţin că plasarea angajaţilor în acelaşi spaţiu fizic grăbeşte viteza de lucru şi provoacă inovaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO