Business Internaţional

Decizie „fulger” în Marea Britanie: Companiile aeriene au primit o scrisoare de la Trezorerie în care sunt avertizate că vor primi ajutor de stat abia după ce epuizează toate opţiunile

Decizie „fulger” în Marea Britanie: Companiile...

Autor: Alex Ciutacu

24.03.2020, 16:43 275

Companiile aeriene din Marea Britanie au primit o scrisoare de la Trezorerie în care au fost avertizate că nu vor primi „sprijinul anunţat” de la guvern, decât după ce vor fi epuizate toate opţiunile, potrivit FT.

Decizia este dezamăgitoare pentru industria aviatică, întrucât companiile rămân fără lichidităţi pe fondul deciziilor luate de guvernele lumii de a închide graniţele şi a impune restricţii de călătorie, pentru a trece peste pandemia COVID-19.

În această scrisoare – care nu a fost făcută publică – guvernul a explicat că există deja câteva scheme de sprijin puse la dispoziţia companiilor.

Săptămâna trecută cancelarul Rishi Sunak a anunţat un pachet de măsuri prin care ajută companiile prin plata salariilor, excepţii la plata TVA-ului şi prelungirea termenului pentru plata taxelor.

Sunak a anunţat un pachet de împrumuturi garantate de 330 miliarde lire sterline, care le permite băncilor să crediteze companiile. Cu toate acestea, guvernul este conştient că aceste împrumuturi nu sunt valabile pentru toate companiile din industrie, întrucât aplicanţii trebuie să aibă rating de investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO