Business Internaţional

Decizie de impact în Marea Britanie: Vânzarea de maşini noi pe benzină sau diesel va fi interzisă din 2030, cu cinci ani mai devreme

Decizie de impact în Marea Britanie: Vânzarea de...

Autor: Alex Ciutacu

18.11.2020, 12:56 29247

Marea Britanie va interzice vânzarea de maşini noi pe benzină sau diesel începând din 2030, cu cinci ani mai devreme decât plănuia iniţial, ca parte a ceea ce premierul Boris Johnson numeşte „revoluţia verde”, prin care ţara îşi propune să atingă neutralitatea climatică până în 2050, potrivit Reuters.

Premierul Boris Johnson vrea să scoată la înaintare ambiţiile sale climatice, într-un moment în care Marea Britanie se confruntă din plin cu vârtejul generat de Covid-19, cu negocierile pentru Brexit şi cu plecarea unuia dintre principalii consilieri guvernamentali.

„Acum este momentul pentru o revenire verde cu locuri de muncă cu valoare adăugată care le oferă oamenilor satisfacţia că ajută în demersul de a face ţara mai curată, mai verde şi mai frumoasă”, a scris Boris Johnson într-un material publicat marţi în Financial Times.

Marea Britanie este prima ţară din Grupul celor 7 (G7) care îşi stabileşte prin lege neutralitatea climatică până în 2050, ceea ce va genera schimbări masive în modul în care britanicii călătoresc, utilizează energie şi chiar în modul în care mănâncă.

Per total, planul lui Johnson ar mobiliza echivalentul a 16 miliarde dolari din fonduri guvernamentale, iar estimările premierului arată că aceste fonduri vor mobiliza sume triple din partea sectorului privat. În final, transformarea din următorii 10 ani ar trebui să genereze încă 250.000 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO