Business Internaţional

Decizie critică pentru companiile aeriene: Bruxelles-ul nu le va obliga să menţină un scaun liber între pasageri. Măsurile Comisiei Europene pentru industria de turism

sursa foto: Profimedia

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian a sfătuit companiile aeriene să verifice temperatura pasagerilor, să colecteze date personale pentru a urmări contactul şi să dezinfecteze constant terminalele şi echipamentele.

Autor: Alex Ciutacu

13.05.2020, 13:30 1637

Companiile aeriene nu vor fi obligate să menţină un scaun liber între pasageri, însă aceştia vor fi obligaţi să poarte mască la bordul aeronavelor şi în aeroporturi, conform unui anunţ pe care Comisia Europeană îl pregăteşte pentru miercuri, întrucât relaxarea restricţiilor de călătorie permite începutul revenirii sectorului turistic, potrivit Reuters.

Recomandările Comisiei Europene fac parte dintr-un set mai amplu de propuneri menit să ofere o şansă la revenire industriei de turism – care reprezintă în mod normal circa 10% din economia Uniunii Europene şi angajează circa 12% din forţa de muncă a blocului european.

Conform unui document întocmit de Comisia Europeană, braţul executiv al blocului european va propune ca voucherele pentru zboruri anulate sau pentru sărbători să rămână valabile cel puţin un an, oferind protecţie împotriva falimentului, astfel încât oamenii să accepte astfel de vouchere în locul unor rambursări pe care sectorul nu şi le permite astăzi.

Comisia pregăteşte o serie de măsuri prin care companiile aeriene trebuie să limiteze riscul de contaminare, printre care introducerea unor sisteme de filtrare a aerului în aeronave similare cu cele din spitale, utilizarea echipamentelor de protecţie şi limitarea deplasării pentru pasageri.

„Utilizarea unui scaun liber între pasageri pentru a mări distanţa fizică în aeronavă nu este necesară”, potrivit documentului Comisiei Europene, pe care agenţia de presă Reuters l-a văzut înainte de publicare.

De asemenea, industria trebuie să reorganizeze sistemele de check-in şi cele de bagaje pentru a evita formarea mulţimilor de oameni.

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian, care estimează un cost total de 314 miliarde dolari pentru companiile aeriene în această criză, le-a sfătuit pe acestea să verifice temperatura pasagerilor, să colecteze date personale pentru a urmări contactul şi să dezinfecteze constant terminalele şi echipamentele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO