Business Internaţional

De teama de un conflict între SUA şi Coreea de Nord, investitorii fug la adăpost

De teama de un conflict între SUA şi Coreea de Nord,...

Autor: Bogdan Cojocaru

10.08.2017, 00:00 471

Tensiunile dintre SUA şi Coreea de Nord au declanşat o febră a achiziţiilor de active adăpost. Francul elveţian se aprecia ieri, cotaţia aurului urca, iar randamentele obligaţiunilor suverane scădeau din cauza revenirii riscurilor geopolitice, scrie Financial Times.

Francul  elveţian a fost ieri campionul raliului activelor-adăpost de pe pieţele internaţionale. Investitorii s-au retras de pe bursele de acţiuni în contextul în care Casa Albă şi Pyongyangul s-au ameninţat reciproc.

Francul elveţian, adesea preferat în vremuri tulburi pentru că este considerat un activ stabil, s-a apreciat cel mai mult faţă de euro, întârindu-se cu 1,5%. Faţă de dolar, francul a crescut cu 1,4%. Avansul este cel mai mare de când Banca Naţională a Elveţiei a trimis şocuri pe pieţe renunţând la un prag pus pe cursul de schimb valutar în ianuarie 2015. Aurul a revenit la maximul ultimelor două luni.

„Acest război al cuvintelor ne aminteşte că pieţele au în faţă mai multe riscuri geopolitice“, a explicat Andrew Milligan, analist la Standard Life Investments. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO