Business Internaţional

De la minat la cheltuit, pieţele emergente devin adevăraţi deschizători de drumuri în piaţa criptomonedelor. Top 10 ţări în funcţie de indicii crypto

China minează circa 66% din toate criptomonedele prezente pe piaţă

China minează circa 66% din toate criptomonedele prezente pe piaţă

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2021, 08:42 412

Din Columbia şi Kenya până în Ucraina şi Vietnam, pieţele emergente au început să crească masiv în ceea ce priveşte minarea, tranzacţionarea şi cheltuirea criptomonedelor, scrie Fortune.

Excluzând Statele Unite, un nou raport al Bank of America a scos la iveală că primele zeci ţări în funcţie de principalii indici crypto – cea mai mare rată de adopţie, cel mai mare volum de tranzacţionare şi cel mai mare nivel de minare – sunt reprezentate de pieţe emergente.

Liderii includ China, Columbia, India, Kazahstan, Kenya, Nigeria, Africa de Sud, Ucraina şi Vietnam.

Raportându-se la principala monedă virtuală a planetei, pieţele emergente au reuşit să se plaseze în faţa celor mai mari volume de tranzacţionare de Bitcoin, care au poziţionat Rusia, Nigeria şi China în spatele SUA, însă înaintea Marii Britanii şi Uniunii Europene.

Datorită popularităţii tranzacţiilor la scară mică şi transferurilor internaţionale, monede virtuale au căpătat tot mai multă atenţie în pieţele emergente, spun analiştii Bank of America.

La capitolul minare, China conduce detaşat clasamentul, minând două treimi din toate criptomonedele în Xinjiang, regiunea dependentă de cărbune din nord-vestul ţării. China este urmată de Rusia, SUA, Kazahstan, Malaezia şi Iran.

Datorită adopţiei puternice a criptomonedelor, aceste pieţe au şanse mari să fie lideri în aplicarea monedelor digitale ale băncilor centrale (CBDC), care, potrivit Bank of American, vor creşte gradul de incluziune financiară şi eficienţa proceselor de plată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO