Business Internaţional

De la Hollywood la Wall Street: Cum a reuşit actriţa Jessica Alba să îşi creeze un business listat la Bursa din New York, evaluat la peste 2 mld. dolari

Per total, Jessica Alba a câştigat peste 122 de milioane de dolari în urma IPO-ului

Per total, Jessica Alba a câştigat peste 122 de milioane de dolari în urma IPO-ului

Autor: Eduard Ivanovici

06.05.2021, 14:14 1024

Honest Co., un lanţ de magazine cu produse de bebeluşi şi de înfrumuseţare, cofondat de actriţa Jessica Alba, a înregistrat o creştere de 44% a acţiunilor în urma debutului pe Bursa din New York, conform Bloomberg.

Datorită ofertei publice iniţiale (IPO), preţul unei acţiuni a crescut de la 16 la 23 de dolari, iar participaţia de 5% a actriţei a fost evaluată la 98 de milioane de dolari, crescând ulterior la 122 de milioane.

Alba, 40 de ani, a fondat businessul în 2011, fiind motivată de numărul mare de produse pentru bebeluşi care conţin substanţe chimice periculoase. Compania – neutră din punct de vedere al nivelului de carbon – produce scutece, şerveţele, şampoane, loţiuni şi are în vizor o bază de clienţi conştienţi din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Veniturile Honest Co. au ajuns la 301 milioane de dolari în 2020, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, în timp ce pierderile operaţionale au atins 13,5 milioane de dolari.

Firma cu sediul în Los Angelei este evaluată în prezent la peste 2,1 miliarde de dolari, cu mult peste evaluarea obţinută în urma unei runde de finanţare din 2017 – 860 de milioane de dolari. Anterior, Honest devenise centrul unor controverse create în urma unor zvonuri conform cărora compania a minţit cu privire la utilizarea de ingrediente naturale.

IPO-ul marchează o rată de rentabilitate de 260% pentru L Catterton, un grup de private equity susţinut de miliardarul Bernard Arnault care a investit 200 de milioane de dolari în 2018. Compania şi-a vândut aproape jumătate din participaţie în cadrul ofertei.

Jessica Alba este unul dintre puţinii oameni care au făcut tranziţia de la Hollywood la Wall Street. În timp ce multe celebrităţi au obţinut acorduri de licenţiere pentru diverse produse şi linii de fashion, numărul celor care au fondat societăţi tranzacţionate public rămâne extrem de mic.

„M-am născut într-o familie mexicano-americană muncitoare. Părinţii mei aveau mai multe locuri de muncă, făceau orice pentru a se descurca (...) Pe când aveam zece ani, am devenit conştientă de modurile în care sănătatea îţi poate defini viaţa. Acest sentiment nu m-a părăsit niciodată”, a declarat actriţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO