Business Internaţional

De fiecare dată când acest actor mai scoate un film, bursa se prăbuşeşte

De fiecare dată când acest actor mai scoate un film,...

Autor: Radu Racu

01.04.2013, 12:28 16967

Numele lui este Adam Cheng Siu-chow. De fiecare dată când filmele sale au premiera în cinematografe, indicele principal al bursei din Hong Kong, Hang Seng, se prăbuşeşte cu câteva puncte procentuale, scrie Business Insider.

 
Următorul film al lui Cheng are premiera în cinematografe pe data de 4 aprilie.
 
Ziarul chinez South China Morning Post  a publicat un articol despre cum a influenţa cariera vedetei de cinema evoluţia indicelui bursier. 
 
Filmul "The Greed Of Man", 1992: indicele Hang Seng a scăzut cu 13% pe durata difuzării peliculei în cinematografe;
 
1997, "Legenda lui Yung Ching": Indicele Hang Seng s-a prăbuşit sub 10.000 de puncte, pe perioada difuzării filmului.
 
1998 şi 2000: Cheng a avut propriile show-uri de televiziune, care au coincis cu criza asiatică şi bubble-ul tehnologic.
 
Din 1992 până în prezent, piaţa de capital a scăzut pe paracursul a 11 din cele 17 emisiuni de televiziune pe care Cheng le-a moderat.
 
Analiştii bursieri au botezat coincidenţa "efectul Ting Hai", după numele unuia dintre personajele întruchipate de Cheng, într-un film despre fraudă bursieră.
 
Materialul a apărut iniţial în ediţia tipărită a publicaţiei, de pe 29 martie. Ziarul chinez nu precizează dacă articolul este o încercare de farsă de 1 aprilie.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO