Business Internaţional

De ce vor autoritaţile să distrugă unul dintre cele mai vechi oraşe din lume? Este un proiect care a fost înconjurat de controverse ani de zile

De ce vor autoritaţile să distrugă unul dintre cele...

Autor: Business Magazin

29.09.2019, 12:46 368
Un oraş istoric turcesc va fi distrus în câteva săptămâni, ca urmare a deciziei autorităţilor de a sfida o lungă campanie de opoziţie şi de a pune în aplicare un plan de inundare a zonei.
 
Hasankeyf va fi izolat pe data de 8 octombrie, a confirmat guvernatorul regional, lăsându-le rezidenţilor furioşi puţin peste o lună pentru a-şi părăsi locuinţele.
 
Oraşul, care se află pe malul râului Tigris, în sud-estul Turciei, va fi inundat ca parte a construcţiei barajului Ilisu, care ar urma să alimenteze cu energie întreaga regiune. Este un proiect care a fost înconjurat de controverse ani de zile şi a pierdut sprijinul guvernelor străine şi al susţinătorilor din cauza impactului său asupra oraşului antic. Se estimează că Hasankeyf are o vechime de aproximativ 12.000 de ani, ceea ce o face una dintre cele mai vechi aşezări din Mesopotamia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO