Business Internaţional

De ce îşi ţin sportivii de la patinaj-viteză mâinile la spate în timpul cursei

De ce îşi ţin sportivii de la patinaj-viteză mâinile...

Autor: Ştefan Stan

09.02.2014, 17:01 3755

„De ce îşi ţin sportivii de la patinaj-viteză mâinile la spate pe gheaţă” este una dintre cele mai des-întâlnite întrebări care s-a ridicat în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, scrie blogul Yahoo Sports.

Majoritatea oamenilor aleargă mişcându-şi mânile pe lângă corp în mod alternativ, ceea ce asigură atât stabilitate cât şi impuls pentru acceleraţie.

Patinatorii de viteză, însă, folosesc gheaţa pentru a-şi asigura avântul, mişcarea mânilor nefiind la fel de importantă ca în cazul alergării. În plus, se ia în considerare şi factorul aerodinamic.

Patinatorii care poartă costume mulate şi se apleacă în timp ce se mişcă reduc rezistenţa la aer, motiv pentru care îşi şi pun mâinile la spate. În timpul virajelor, sportivii îşi mişcă mâinile în exterior pentru a-şi asigura stabilitate şi direcţie.

Un alt motiv pentru care patinatorii de viteză îşi ţin mâinile la spate este pentru a-şi conserva energia. Sportivii au nevoie de energie până la sfârşitul prestaţiei de pe gheaţă, iar mişcarea constantă  a mâinilor este o sursă suplimentară de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO